4 Nisan 2016 Pazartesi

Biz haklıyız, Mustafa Kemal Paşa'mı sildirmeyeceğiz.

Her şeyi yavaş yavaş yaptılar, evet zekice davrandılar, oyunu çok güzel oynadılar. Halk ne yaptı sustu. Onlar yok etti halk sustu.İlk ve orta öğretim Tarih kitaplarından Atatürk çıkartılıyormuş... Ben buna şaşırmadım siz şaşırdınız mı? TC kaldırıldı sustuk, Andımız kaldırıldı sustuk, Ulu Önderime ayyaş dendi sustuk sırada ki hamleleri de bu ama artık biz susmayalım.. Biz Tarih bölümünde bile Atatürk'ü tartışıyoruz. İşte eskiden şehir merkezleri camiymiş  Atatürk gelmiş batı özentiliği yapıp heykel merkezli yapmış da niye şehrin merkezi cami değilmiş acaba dinsiz mi Atatürk? Sonra oradan biri çıkıp Atatürk ezanı niye Türkçeleştirmiş? Diyor. Senin gibi saflar dini anlayabilsin diye.. Diyemiyorsun. Atatürk dinin anlaşılmasını sağlamak istemiştir bunun için de din dilini Türkçeleştirmiştir. Atatürk'ün dinin anlaşılmasını sağlama çalışmaları onun toplumu "dindarlaştırma" veya "dinsizleştirme" çabası olarak yorumlamak yanlıştır. Yani özetle biz Tarih bölümünde bile Atatürk öyle mi Atatürk böyle mi tartışırken söylenecek tek söz var vay memleketin haline..
Oradan biri çıkar eğitimi Kemalist ruhdan kurtamalıyız der. Tatlı su tarihçileri de Atatürk dinsizzz, şapka takmadı diye alimleri astıı, Atatürk onu yaptı, Atatürk bunu yaptı. Ee be insafsız sana ülke vermiş, sana rahat nefes alma özgürlüğü vermiş..

Farkında mısınız? Ulu Önderimin hakkında bilmemiz gereken hiçbir şey öğretilmiyor öğretilmediğiyle kalmıyor bir de gerçekler çarpıtılıyor..
Burada Sinan Meydan'ın Panzehir kitabının önsözünden alıntı yapacak olursam. George Orwell'in ifadesiyle "Her şey bir sis bulutu içinde yitip gidiyordu. Geçmiş silinmekle kalmıyor, silindiği de unutuluyor, sonunda yalan gerçek olup çıkıyordu."
Orwell, "1984" romanında şimdiyi denetim altında tutan diktatör iktidarın geçmişi ve geleceği de denetim altında tutmak için bir taraftan geçmişte gerçekten yaşanmış olan tarihi silip yok ederken diğer taraftan planladığı toplumsal düzene uygun yeni bir tarih uydurduğunu anlatmıştır. Sinan Meydan'ın ifadesiyle de Akp iktidarının tarihi silip yeniden yazmasına en çok bilgisiz ve bağnaz çevreler destek vermiştir.. Ve Akp'nin gerçek tarihi çarpıtıp, silip yerine yeni bir tarih uydurmasına hiçbir tepki göstermedikleri gibi, kısa sürede gerçek tarih diye bu yeni kurmaca tarihe inanmaya başlamışlardır. Çünkü bağnazlığın ve cehaletin doğal sonucu sorgulamadan inanmaktır. Alıntıyı yaptığım kitap Panzehir'i şiddetle siz değerli okurlara tavsiye ediyorum. Sinan Meydan Panzehir kitabında yalanlara, çarpıtmalara, iftiralara belgelerle mükemmel cevap vermiştir. Sinan hocama bu güzel bilgileri için de teşekkürü borç bilirim..
Şimdi anladınız mı niye Kemalist eğitime karşılar, niye toplumu cahil bırakmak istiyorlar çünkü sorgulayan bir nesil istemiyorlar. Sorgulayan bir nesil olursa uydurdukları tarihi inandıramayacaklar. Ve bunu yavaş yavaş başarıyorlar. Sorgulamayan, körü körüne inanan, Atatürk ilke ve İnkilaplarını bilmeyen bir Türk gençliği yetişiyor. Ama onlar okumuyorsa biz okuyup anlatacağız ve biz kazanacağız. Siz Kemalist eğitimi yok etmeye çalıştıkça biz daha da sımsıkı sarılacağız. Bu ülkenin kurucusunu silemeyeceksiniz sildirmeyeceğiz.
Siz kuvvetli olabilirsiniz ama biz haklıyız ve Mustafa Kemal Paşamın da dediği gibi "Herhalde alemde HAK vardır ve HAK Kuvvetin üstündedir." Mustafa Kemal paşama and olsun ki yok etmelerine izin vermeyeceğiz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder