8 Mart 2018 Perşembe

Dünya Kadınlar Günü

Evet sevgili kadınlar  8 Mart Dünya Kadınlar Günü indirimleri çok güzeldi değil mi? Çok güzel bir şekilde alışverişlerimizi yaptık değil mi? Bizleri sokmak istedikleri kalıplara aldıklarımız ile büründük değil mi?
Kadınlar Günü’nün amacı dışında çok güzel hareket ettik şu bir hafta on gündür. Hiç düşünmedik elleri nasır tutan emekçi kadınları çünkü o sıra alışveriş çantalarımızı taşımak ile meşguldük..
Hiç düşünmedik şiddetin izlerini kapatmak zorunda olan kadınları çünkü o sıra kapatıcımızın tonunu seçmekle bir türlü doğru tonu bulamadığımız için hayıflanmakla meşguldük..
Hiç düşünmedik çocuğuna ne yedireceğini düşünen anneyi çünkü o sıra Kadınlar Günü’ne özel tatlı hediyeli menülerden hangisini seçsek diye düşünmekle meşguldük..
Hiç düşünmedik erkek egemenliği ile ezilen eleştirilen kadınları çünkü o sıra kendi hemcinslerimizi eleştirmek ve aşağılamak ile meşguldük..
Sevgili kadınlar bugün emekçi kadınların günüdür. Kapitalizm, mağazaları indirim günlerine çevirmiş olabilir, pahalı hediyeler bekleme gününe çevirmiş olabilir ama bugün emeğin günüdür bugün birlik olmanın günüdür.. 
Burada sadece suçlama değil özeleştiri de yapıyorum. Maalesef hepimiz bu hatalara düştük düşüyoruz. 
Sevgili Kadınlar, Öncelikle bizim birbirimizi anlamamız gerekiyor. Birbirimizin elllerini tutma vaktimiz geldi de geçiyor..
Yani önce biz birbirimizi anlayalım. Önce biz bir diğerimizin derdini dert edinelim. Önce biz birlik olalım birlikte kahkahalar atalım. Önce biz Atatürk’ümüzün bizi dişi değil kişi olarak vurgulayan devrimlerine birlikte sahip çıkalım..
Beyler sizler de artık bugünlere gelmeniz de kadınların büyük ölçüde katkıları olduğunu unutmayınız. Onları anlayın, değer verin, saygı duyun, incitmeyin..
Atatürk’ümüz gibi kadınların derdini dert edinin onlar yükselsin diye çaba sarf edin..
Sevgili Kadınlar, siz ödüllendirin bugün kendinizi.. İster başarılarınızla ister direnişlerinizle isterseniz de bir çiçekle.. 
Beyler, siz de hediye alacağız diyorsanız bunlar pahalı hediyeler olmasın kendini değerli hissedeceği şekilde bir şeyler olsun..
Sevgili Kadınlar ve Beyler;
Şimdi isterseniz kutlayın bugünü isteriniz de anlayın..
Siz bilirsiniz..
#8MartDünyaKadınlarGünü

       Sedanur Üstün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder